друкувати


Івано-франківська влада взялася наводити лад із собаками

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-25 12:05:04
Івано-франківська влада взялася наводити лад із собаками, які живуть на території численних підприємств, біля автостянок та гаражів.

Окрім тих тварин, яких підгодовують милосердні працівники, тут збираються великі зграї безпритульних тварин. Із настанням весни їхня кількість неконтрольована та загрожує жителям міста. У новому рішенні міськвиконкому щодо таких собак сказано, що на підприємствах для охорони рекомендується утримувати не більше трьох тварин. "Ніхто не проти залишити собак, за якими слідкують працівники, - коментують у міськраді, - про тварини мають бути обов’язково прищеплені, стерилізовані та повинні мати власний паспорт, де буде відмічено стан собаки, щеплення та боротьбу з глистами. Це такий свого роду облік та контроль за життям і утриманням тварин".

Собак, які такого паспорта не матимуть, працівники спеціального комунального підприємства будуть відловлювати. На роздуми, яких собак залишити, а яких віддати, міська влада дала керівникам підприємств кілька тижнів. Згодом інспекція з благоустрою їх штрафуватиме. Розмір стягнення за безпритульних собак може сягнути двох тисяч гривень.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі