друкувати


Alyoshа вже має на Євробачення-2010 нову пісню

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-24 02:10:06
Скандал навколо пісні-переможця відбору на "Євробачення" співачки Alyoshа (яку звинуватили у плагіаті-ред.,) насправді чорна піар-акція співака Василя Лазаровича, підкреслив в ефірі ТВі заступник генерального директора НТКУ Валід Арфуш. Він вважає Лазаровича "піарщиком, а не співаком".

Валід Арфуш наголосив, що призначення колишнім керівництвом НТКУ Василя Лазаровича представляти Україну на Євробаченні, є неприйнятним. Оскільки було дуже багато незадоволених артистів, які хотіли б взяти участь у відборі, повідомляє ТСН.

"Ми надали таку можливість, влаштувавши "прозорий вибір, в якому і брав участь сам Лазарович".

Арфуш вважає, що пісня співачки Alyoshа не подібна до пісні Knock me out (американських співачок Лінди Перрі та Грейс Слік) але, щоб не виникло запитань "ми вирішили замінити пісню “To be free" на іншу. На сьогодні нова пісня є".

Щодо штрафу, який наклала EBU на Перший національний за порушення термінів подачі заявки пісні, то Арфуш вважає його символічним.

Стосовно відсутності грошей на проведення відбіркового конкурсу у попереднього керівництва НТКУ, то Арфуш не назвав би це проблемою, адже на його думку в Україні є артисти , які могли б профінансувати свій виступ на Євробаченні. Найголовнішим В. Арфуш вважає той факт, що, незважаючи на скандали, Україна буде виступати на Євробаченні .

До речі, у вівторок, 23 березня, в столиці Норвегії відбулося жеребкування, що визначило порядок участі артистів у 55-му міжнародному конкурсі пісні Євробачення-2010.

Учасниця від України Alyosha (Альоша) виступить у другому півфіналі, 27 травня, під номером вісім.

За підсумками жеребкування, в першому півфіналі 25 травня виступлять 17 виконавців у наступному порядку: Молдова, Росія, Естонія, Словаччина, Фінляндія, Латвія, Сербія, Боснія і Герцеговина, Польща, Бельгія, Мальта, Албанія, Греція, Португалія, Македонія, Білорусь, Ісландія.

Росію на Євробаченні-2010 представить Музичний колектив Петро Наліч з маловідомою піснею про нещасливе кохання Lost and Forgotten.

У другому півфіналі 27 травня на сцену вийдуть представники Литви, Вірменії, Ізраїлю, Данії, Швейцарії, Швеції, Азербайджану, України, Нідерландів, Румунії, Словенії, Ірландії, Болгарії, Кіпру, Хорватії, Грузії, Туреччини.

Фінал шоу відбудеться 29 травня. Автоматично до фіналу потрапляють країни-організатори Євробачення - Іспанія, Великобританія, Франція, Німеччина - і господиня конкурсу Норвегія. За підсумками голосування у фінал потраплять по десять учасників з кожного півфіналу.

Згідно з жеребкуванням, у фіналі Євробачення Іспанія виступить другою, Норвегія - третьою, Великобританія - 12-й, Франція - 18-ою, Німеччина - 22-ою.

Місцем проведення конкурсу буде зала Telenor Arena в передмісті Осло Bаrum (відома також під назвою Fornebu Arena). Telenor / Fornebu Arena є найбільшим критим стадіоном у Північній Європі. Він здатний вмістити 15 тисяч глядачів при проведенні футбольних матчів і до 23 тисяч при проведенні концертів.

Нагадаємо, що Осло отримав можливість прийняти конкурс завдяки перемозі Олександра Рибака, який представляв Норвегію на Євробаченні-2009 у Москві.

Україну на Євробаченні-2010 представить співачка Alyosha (Альоша) - вона виграла національний відбірковий тур, фінал якого відбувся 20 березня в Києві.

Однак у понеділок, 22 березня, юристи і журі дійшли висновку, що пісня Альоші To Be Free не відповідає вимогам EBU (Європейського мовного союзу). У зв'язку з цим співачці запропонували поміняти пісню. Україна повинна передати всі документи щодо нової пісні в Осло не пізніше п'ятниці, 26 березня, а також виплатити штраф за ненадання конкурсної пісні у встановлені терміни.

Обговорити на форумі