друкувати


В Богородчанському районі з платниками податків говорили про декларування доходів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-24 01:11:52
19 березня 2010 року в приміщенні податкової інспекції був проведений тематичний семінар на тему "Податок з доходів фізичних осіб, найважливіші питання оподаткування. Декларування доходів громадян одержаних в 2009 році". Для участі в семінарі були запрошені бухгалтери, представники підприємств і організацій, СПД- фізичні особи.

Семінар відкрила заступник начальника інспекції-начальник відділу оподаткування юридичних осіб Сливко Любов Василівна. Вона розповіла присутнім про важливість кампанії декларування громадян, а також зупинялась на необхідності прийняття Податкового кодексу України, повідомляє ДПІ в Богородчанському районі.

Начальник відділу оподаткування доходів фізичних осіб Грицак Л.С. детально роз’яснила, хто зобов’язаний подати декларацію про доходи, а кого звільняють від цього, хто має з громадян право на одержання податкового кредиту. Коротко розповіла також про соціальні податкові пільги.

Завідувач сектору масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян Ірина Семків оприлюднила інформацію, де можна отримати консультації по декларуванню доходів громадян, розповіла, як працюють податківців впродовж цієї кампанії, та про переваги подання звітності в електронному вигляді. Адже саме впровадження електронної звітності вирішує проблему як найшвидше здати звіт чи декларацію і стає помічником не тільки платникам податків, а й податківцям.

Серед присутніх на заході було розповсюджено інформаційні буклети, пам'ятки та іншу друковану продукцію щодо декларування доходів громадян та подання звітності в електронному вигляді.

Обговорити на форумі