друкувати


Візьміть, красуні, віник в руки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-23 02:44:55
Цікавим обіцяє бути передвеликоднє прибирання в Івано-Франківську. Воно відбудеться під девізом "Краса врятує світ і очистить місто". Отож сміття в одному зі скверів обласного центру Прикарпаття, що по вулиці Хоткевича, збиратимуть хлопці й дівчата, які від 2008 року… брали участь у місцевих та всеукраїнських конкурсах краси.

"Спочатку молоді активні івано-франківці та наші учасники конкурсів просто хотіли долучитися до загальної міської передвеликодньої толоки, - розповідає "Експресу" Ганна Крисюк, радник міського голови з молодіжних питань, одна з організаторів екологічного дійства. - Згодом, порадившись, вирішили внести родзинку до звичайнісінької роботи та залучити наших красунь і красунчиків, які підписали відповідні угоди про те, що протягом року братимуть участь у багатьох соціальних, екологічних та благодійних заходах. Працюватимуть хлопці й дівчата, одягнувши стрічки відповідно до своїх номінацій. Їхня робота, гадаю, приверне увагу багатьох інших молодих людей, які долучаться до нашої акції навіть тому, аби просто поспілкуватися зі вже знаними у місті юнаками і юнками".

Сквер для прибирання на вулиці Хоткевича вибрано також не випадково, адже неподалік розміщений великий спальний район міста. І тут час гуляють матері з маленькими дітьми, старенькі люди, але й на жаль, є чимало сміття. І якщо за чистотою Центрального парку культури та відпочинку імені Т.Шевченка ще слідкують і прибирають, то сквери в місті, особливо в ці дні, переважно забруднені. Згодом організатори акції хочуть прибрати ще й берег Бистриці Надвірнянської.

До прибирання долучаться й представники однієї з модельних агенцій міста, співаки, танцівники, підприємці, студенти університету "Україна". Під час акції буде проведено конкурс на найбільшу сміттєву купу. Згодом увесь зібраний непотріб утилізують за допомогою міських комунальних служб, працівники яких мають усе вивезти. Після прибирання буде організовано товариський футбольний матч. "Сподіваюся, о подібні прибирання ми організовуватимемо не тільки до Великодня, - мовить пані Крисюк, - очищатимемо місто й до дня Івано-Франківська та важливих релігійних і державних свят"

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі