друкувати


Є зрушення у розв’язанні проблеми Городенківської цукроварні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-20 11:23:06
З’явилися сподівання, що вже цього року буряківництво в області почне відроджуватися. Таку надію дарують зрушення у розв’язанні проблеми Городенківської цукроварні.

Нагадаємо, що, як "Галичина" й повідомляла, колишні працівники заводу за підтримки місцевої влади провели цієї зими в райцентрі кілька акцій, протестуючи проти намірів власників підприємства спродати заводське обладнання й інше майно цукроварні, яке перебувало в банківській заставі. І схоже, громадський спротив дав жаданий результат.

– Звісно, на всі 100 відсотків проблему з заводом наразі ще не вирішено, – розповів "Галичині" начальник управління агропромислового розвитку Городенківської райдержадміністрації Василь САВІЦЬКИЙ. – Але можна сказати, що справа вже на завершенні. Підприємство погодився взяти під своє крило й запустити на ній переробку солодких коренів потужний інвестор – агрооб’єднання "Мрія", яке працює на Тернопіллі й яке очолює відомий господарник іван Гута. Нині тривають переговори на рівні банку "Форум" у Києві, в заставі якого перебуває майно заводу, щодо його викупу.

Були й інші претенденти "на руку" цукроварні. Але саме І. Гута запропонував прийнятну для нас схему відновлення заводу: ми виділяємо в районі 2 000 га, які "Мрія" засіває цукровими буряками, а восени її спеціалісти запустять завод для переробки солодких коренів, вирощених як на тій плантації, так і в господарствах області.

До речі, фахівці агрооб’єднання вже побували на підприємстві, ознайомилися з заводським обладнанням, зосталися задоволені його станом і виснували, що тутешній конвеєр цілком можливо запустити в сезон збирання цукрових буряків.

Автор: Василь МОРОЗ, Газета "Галичина"
Обговорити на форумі