друкувати


Молодь йде у владу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-16 06:47:17
Черговий етап проекту "Молодь і влада" презентували 15 березня представники міської влади Івано-Франківська та молодіжного міськвиконкому. Проект передбачає тримісячне стажування молодих людей віком до 24 років в органах місцевого самоврядування.

Учасники презентації: керуючий справами Івано-Франківського міського виконавчого комітету Андрій Лис, радник міського голови з питань молодіжної політики Анна Крисюк та голова молодіжного міськвиконкому Ірина Рабарська розповіли, що за 4 роки існування проекту стажування в Івано-Франківській мерії пройшли 40 осіб, 29 з яких отримали відповідні сертифікати, а 13 були працевлаштовані в управліннях та відділах міськвиконкому. Окремим учасникам пощастило стажуватись у вищіх та центральних органах влади, зокрема в МЗС та Верховній Раді.

Цьогорічний проект передбачатиме серед іншого також виїзні стажування у Чернівецькому міськвиконкомі та на підприємствах Івано-Франківська, зустрічі з відомими в Україні людьми, депутатами Верховної Ради та іноземними гостями.

В свою чергу А.Лис запевнив, що усі стажисти будуть зараховані в кадровий резерв виконавчого комітету міської ради і матимуть певні переваги при проходженні конкурсу на заміщення посад в органах виконавчої влади. З його слів, переваги ці полягають в тому, що стажування дає знання вимог чинного законодавства та професійні знання у сфері діяльності відповідних підрозділів МВК. Крім того, керівники структур виконавчої влади вже знають особисті та ділові якості колишнього стажиста, що впливає на їх рішення про зарахування такої людини в кадри.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі