друкувати


Помер найменший у світі чоловік

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-16 03:03:12
Наймініатюрніша в світі людина за версією Книги рекордів Гіннесса китаєць Хі Пінгпінг, зріст якого становить 73,6 см, раптово помер на 22-му році життя в Італії, куди він приїхав для участі у зйомках популярної телепередачі, повідомила в понеділок BBC.

Несподівана смерть рекордсмена сталася ще в минулу суботу, але інформація про це була поширена лише кілька днів по тому. Зріст Хі Пінгпінга становив лише 73,6 см. Він був офіційно визнаний самим низькорослим з людей, що живуть на планеті в березні 2008 року, тоді ж було зроблено відповідний запис в Книзі рекордів Гіннеса, повідомляє Взгляд.

Хі Пінгпінг був госпіталізований в одну з клінік Риму після того, як раптом відчув біль у грудях під час зйомок. Після спільного обстеження він був поміщений в палату інтенсивної терапії, але лікарі не змогли йому допомогти. За основною версією події, він помер від ускладнень на серце.

У компанії Guinness World Records відзначили, що ім'я того, хто стане новою наймініатюрнішою людиною на планеті, буде оголошено пізніше. В даний час на це звання претендує непалець Хагендра Тапа Магр, ріст якого досягає 56 сантиметрів. Чотири роки тому йому було відмовлено в присудження світового рекорду на тій підставі, що на момент подачі заявки непальцю йшов лише 14-й рік, і він міг ще зрости. Однак цього не сталося, і зараз молодий чоловік має намір домогтися офіційного визнання.

Обговорити на форумі