друкувати


В Коломийській ОДПІ організовано семінар-навчання з нотаріусами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-16 11:01:47
В Коломийській ОДПІ організовано семінар-навчання для державних та приватних нотаріусів на тему "Особливості застосування Закону України "Про податок з доходів фізичних осіб" та основні питання оподаткування операцій з продажу об'єктів рухомого та нерухомого майна, доходу, отриманого платником податку внаслідок прийняття ним у спадщину коштів, майна, майнових чи немайнових прав".

Під час основної частини семінару Світлана Новосад (на фото), начальник відділу адміністрування податків з фізичних осіб, ознайомила учасників з актуальними питаннями оподаткування та особливостями виконання функцій податкового агента нотаріусом, формування валових доходів і валових витрат, оподаткуванням за договорами довічного утримання, повідомляє Коломийська ОДПІ.

Серед учасників виникали питання щодо порядку нарахування податку з доходів фізичних осіб при одночасному продажу будівлі та земельної ділянки.

Крім того, цікавими виявилися й питання щодо розрахунку податкових зобов'язань нотаріуса та щодо подання нотаріусами звітності до податкових органів.

Учасники мали змогу отримати відповіді на питання, що їх цікавили та отримали друковану продукцію на тему "Декларування доходів".

Обговорити на форумі