друкувати


Пласт відзначив річницю загибелі Романа Шухевича

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-15 06:53:12
З нагоди 60 річчя загибелі, у неділю 14 березня, в Івано-Франківському арт-кафе-клубі "Химера" пройшов концерт лідера, відомого у патріотичних колах, київського рок-гурту "Тінь Сонця" - Сергія Василюка. Музикант виступив з акустичною програмою "Сховане обличчя" та презентував новий акустичний альбом з одноіменою назвою.

Ініціатором заходу стала станиця Івано-Франківськ Пласту – Національної скаутської організації України, повідомляє прес-служба станиці Івано-Франківськ Пласту НСОУ.

Особливістю заходу було те, що він розрахований не тільки для пластунів, а й для всіх бажаючих. На час концерту в залі арт-кафе-клубу було заборонено палити, також офіціантами не подавалися алкогольні напої.

Захід проходив в рамках кампанії "Молодь пам’ятає Шухевича", яка має на меті популяризувати правдиву інформацію про героїчне життя Головного командира УПА Романа Шухевича.

Сергій Василюк постав для всіх присутніх вже не як звичний рок-музикант, а швидше як ліричний бард. Автор виконав під акустичну гітару пісні як на слова Шевченка, так і народні та авторські композиції. У проміжках між піснями лідер "Тінь Сонця" спілкувався з публікою, відповідав на запитання з залу. Сергій розповів про найближчі плани гурту зокрема новий альбом котрий музиканти планують випустити в квітні та зйомки нового кліпу. Також відзначив активність Івано-Франківської публіки.

Окремо співак повідомив, що є організатором музичного фестивалю "Холодний яр" і пообіцяв, що цей захід буде новою сторінкою в фестивальному русі країни.

Як зізнався музикант: "Івано-Франківськ для мене є особливим містом, тому при найменшій нагоді їду сюди з концертом".

Довідка: Датою створення київського рок-гурту є 13 червня 1999 року (засновник і лідер групи - Сергій Василюк). Молодецький запал хлопців варіювався від романтичної до революційної музики. Спробувавши себе у різних жанрах "ТІНЬ СОНЦЯ" наприкінці 2002 року входить в інший вимір. В той час сформувалися сучасна ідеологія "ТІНЬ СОНЦЯ" та специфічність її музичного спрямування - енергійна драйвова музика поєднується з елементами народної. Відтоді група веде активну концертну діяльність.

В 2004 році гурт був відзначений гран-прі на фестивалі "Подих" у Києві. З того часу композиції колективу з'являються в ротації українських радіостанцій (Радіо "РОКС", Національне радіо тощо). Зусиллями гурту та його побратимів періодично вдається організація концертів патріотичного спрямування за участі інших гуртів, які також грають національносвідому музику. Мрія київських хлопців — відродити український дух в кожному українцеві.

Дискографія:
1. "Над диким полем" - 2005 р. ("Саме так!")
2. "Полум’яна рута" - 2007 р. ("Наш формат")


Обговорити на форумі