друкувати


"Світло Вервиці" для Івано-Франківських педагогів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-15 12:10:33
Наближенням до Бога був семінар “Світло Вервиці” для вчителів християнської етики загальноосвітніх шкіл Івано-Франківська. Учасників семінару 11 березня гостинно приймала Крилоська гора – серце княжого Галича, здавна освячена Божою благодаттю.

Метою семінару було вияснити значення молитви на Вервиці в житті християнина, ширити один із способів нової євангелізації через роздумування над біблійними таїнствами св.Вервиці, повідомляє прес-служба Івано-Франківського міськвиконкому.

Вчителі ставили перед собою завдання поглиблювати духовне життя, щоб з більшим бажанням і ревністю виконувати свій професійний обов’язок. Спільна молитва, ознайомлення з історією Крилоської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці у храмі Успення Пресвятої Богородиці, екскурс історичними місцями - все це сприяло усвідомленню учасниками семінару, що навіть найкраща педагогічна і теологічна підготовка не зможе вирішити проблеми виховання, якщо самі вихователі не подбають про власну не зовнішню, а внутрішню красу і гармонію. А це неможливо без глибоких стосунків з Богом і довіри Його Слову – Слову Великого Вчителя.

Отець Ярослав Жолоб, парох церкви Успення Пресвятої Богородиці с.Крилос, о.Вінкентій Яніцьний, ЧСВВ, наголосили на важливості нести біблійні істини дітям. Ці істини допоможуть дитині будувати своє життя. Біблійні цінності – це мірило для вибору, це альтернатива цінностям, які щодня пропагує нам аудіо- і відеопродукція.

Не титули й гроші, а, в першу чергу, серця, що люблять Бога та небайдужі до долі наших дітей, а також підтримка друзів-однодумців здатні змінювати життя окремої особистості, шкільного класу, вчительського колективу.

Вчителі висловили слова вдячності духовним наставникам, парафіяльному катехитичному центру та організаторам семінару за дух істини, життєву мудрість, якою наповненний увесь зміст семінару. Бо очевидно одне: вчитель не впливає на духовне відродження учнів, якщо він сам не народився згори (“ Коли хто не народився згори, то не може побачити Царства Божого”). Адже якщо в нашому серці не житиме Господь, якщо ми не матимемо керівника Духа святого, то хіба зможемо ми відкрити дітям істину?

Обговорити на форумі