друкувати


Цигани в рясі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-10 03:09:28
Відрекомендовуючись священиками, двоє молодих ромів з Чернівецької області, вчинили не одну крадіжку у селах Калуського району на Прикарпатті.

"Буковинці віком 28 та 31 рік пропонували жінкам похилого віку, які мешкали самотньо, придбати у них релігійну атрибутику. Коли одна з бабусь винесла з іншої кімнати гроші за буцімто рідкісні образочки та хрестики, молодики вихопили з рук старенької кількасот гривень і миттю зникли з помешкання", - розповідає "Експресу" Зорина Кречко, працівник СГЗ УМВС в Івано-Франківській області.

Згодом про цю подію стало відомо правоохоронцям. Вони припустили, що зловмисники знову спробують таким же способом поживитися за рахунок стареньких людей. І наступна їхня поява на Калущині виявилася тому підтвердженням. Днями в одному з сіл району міліціонери помітили авто, яке описали потерпілі. В машині сиділи двоє ромів. Побачивши працівників міліції, ті намагалися утекти, але правоохоронці виявилися спритнішими і затримали їх.

Буковинців, які є братами, доправили до райвідділу міліції. Зараз вирішується питання про порушення щодо них кримінальної справи за вчинення пограбувань, а також перевіряється ймовірна причетність затриманих до скоєння інших злочинів.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі