друкувати


КРУ проконтролювало пошиття масок для Івано-Франківщини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-09 04:49:21
Контрольне-ревізійне управління в Івано-Франківській області перевірило діяльність підприємств з питань виготовлення марлевих пов'язок та попередження і подолання поширення захворювань на грип та ГРІ.

З державного матеріального резерву було відпущено 57300 м погонних марлі та виділено з державного бюджету на пошиття масок 123,1 тис. грн, повідомляє прес-служба КРУ в Івано-Франківській області.

Проведеними в ході ревізії розрахунками, виходячи з вартості пошиття однієї маски в розмірі - 0,40 грн за 1 шт. необхідно було лише коштів в сумі 63,5 тис. грн, або інакше кажучи зайво отримано з держбюджету 59,6 тис. грн.

Дані кошти під час ревізії за погодженням Міністерства охорони здоров’я України розподілені на інші необхідні видатки закладів управління охорони здоров’я області.

Також були виділені кошти і з місцевих бюджетів на виготовлення марлевих пов’язок в сумі 83,5 тис. грн.

Вищевказані кошти перераховано п’яти підприємствам області на пошиття пов’язок.

Перевірками обґрунтованості витрат, пов’язаних з виготовленням марлевих масок, проведеними спільно з представниками Державної інспекції з контролю за цінами в Івано-Франківській області, фактів завищення витрат, або включення до собівартості витрат, які не передбачені чинним законодавством, не встановлено.

Також, в ході перевірки КРУ в області залучило спеціаліста державного нагляду ДП "Івано-Франківськстандартметрологія" для здійснення контролю за якістю та відповідністю Типовими технічними умовами, яким встановлено окремі невідповідності вимогам нормативної документації, щодо пошиття та зовнішнього вигляду.

Зокрема, марлеві зав’язки не вшиті у кожний кут захисного полотнища, наявні обриви нитки у строчці, марлеві зав’язки не закріплені в кутах відповідним швом, через що, відбувається випадання зав’язок, нитки не обрізані.

Про результати ревізій направлено інформації голові Івано-Франківської облдержадміністрації та в прокуратуру області.

Обговорити на форумі