друкувати


Серед білого дня несанкціоновано зрізали 12 великих тополь

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-09 12:29:50
На одній з івано-франківських алей серед білого дня кілька мешканців приміських сіл несанкціоновано зрізали 12 великих тополь, завантажили у машину та кудись повезли. Це помітили пильні городяни та повідомили у службу оперативного міського реагування і в правоохоронні органи.

"Міліціонери, які прибули на місце, розшукали горе-дроворубів та змусили їх повернути вкрадене, – каже заступник начальника міського УВС з громадської безпеки Андрій Прусак. – Чоловіки розповіли, що їм… залишилося зрізати ще 15 дерев. За це їм вже заплатили дві тисячі гривень. Того, хто наказав це зробити, наразі розшукують, а зрізані тополі й машина знаходяться на території міського управління внутрішніх справ".

"Деревина тополі коштує недорого, – повідомили "Експресу" у міськраді. – Ціна залежить від діаметру стовбура та вік дерева. В середньому одна зрубана тополя вартує 200 гривень. Проте власник незаконної рубки заплатить за це значно більший штраф". Щоправда, якщо не з’ясується, що колись були попередні рішення міської архітектури на проведення на цій вулиці якихось будівельних робіт, що передбачають зрізання дерев. Та все ж поставити крапку в справі про незаконну рубку мають працівники УЖКГ, міліції та природоохоронної прокуратури.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі