друкувати


США представлять в квітні нову купюру у $ 100

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-05 06:13:53
Влада США має намір змінити 100-доларові купюри для боротьби з фальшивомонетниками, презентація оновлених банкнот пройде в міністерстві фінансів країни 21 квітня 2010 року, повідомив у п'ятницю спеціальний сайт Бюро гравіювання і друку Казначейства США, присвячений змінам дизайну американської валюти.

Зміна зовнішнього вигляду банкноти номіналом 100 доларів необхідно для боротьби з фальшивомонетниками і захисту населення від підробок, йдеться в тексті повідомлення. Прем'єра оновлених банкнот є частиною широкомасштабної кампанії, мета якої - поінформувати жителів США і зарубіжних країн, що використовують долар для оплати товарів, що купуються і послуг, про вихід грошей нового зразка і домогтися впізнаваності 100 доларів з новим дизайном до того, як вони будуть введені в обіг, повідомляє Взгляд.

У церемонії візьмуть участь міністр фінансів США Тімоті Гайтнер, голова Федеральної резервної системи Бен Бернанке, скарбник Сполучених Штатів Роза Ріос і директор Секретної служби Марк Салліван.

Секретна служба є структурним підрозділом міністерства внутрішньої безпеки США, в обов'язки якого входить охорона глави держави, а також захист фінансових операцій в США, боротьба з фальшивомонетниками, фінансовими та комп'ютерними злочинами та підробкою офіційних документів.

Докладні відомості про оновлену 100-доларову купюру будуть опубліковані на сайті www.newmoney.gov і ряді інших інтернет-ресурсів у відкритому доступі на 25 мовах. 100 доларів - найбільша за номіналом купюра національної валюти США, що знаходиться на сьогоднішній день в міжнародному обігу. Перші стодоларові квитки були випущені федеральним урядом Штатів в 1862 році, і з тих пір їх оформлення змінювалося неодноразово. Востаннє нововведення були внесені в зовнішній вигляд банкноти в 1996 році. Чергове перетворення було заплановано на 2008 рік, але його відклали.

Обговорити на форумі