друкувати


Прикарпаття: ХПІ передала техніку селянам Калущини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-05 11:04:56
Трактор з причепом та навісним обладнанням для рекультивації підтоплених угідь отримав сільськогосподарський обслуговуючий кооператив "Стожари" з села Завій Калуського району від Міжнародної Благодійної Фундації "Хайфер Проджект Інтернешенл".

Це складова проекту допомоги селянським родинам, які потерпіли від повені 23-27 липня 2008 року у Західній Україні, для відновлення особистих господарств, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

За словами голови Калуської районної ради Василя Прокопіва, завдяки Фундації в районі виконувалися проекти з допомоги селянським родинам у розведенні племінної худоби, розвитку пасічництва. Вартість проекту на Калущині – майже 130 тисяч доларів.

Загалом за час діяльності Міжнародної Благодійної Фундації "Хайфер Проджект Інтернешенл" на проекти в Івано-Франківській області було надано близько 630 тисяч доларів США. Це, зокрема, на відродження гуцульської породи коней в Косівському районі, надання сільськогосподарських тварин Залучанському дитячому будинку-інтернату, розвитку племінного тваринництва, сортового рослинництва, підтримки сільського зеленого туризму та інші.

Обговорити на форумі