друкувати


Студенти Прикарпатського університету матимуть студентський храм

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-04 02:52:39
Студенти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника незабаром стануть прихожанами новозбудованого студентського храму Різдва пресвятої Богородиці, що на вулиці Чорновола в Івано-Франківську.

Наразі керівництво вузу та івано-франківської єпархії УГКЦ підписали угоду про духовне виховання молоді. "Для наших молодих людей потрібен духовний стержень, — мовить ректор університету Богдан Остафійчук. — Отож буде добре, коли студентське життя починатиметься з молитви, адже найбільший наш Учитель — Бог". Викладачі раді, що заклад має добрі стосунки з церквою. Це має стати добрим прикладом для інших вузів.

"Храм буде дворівневим, - говорить єпископ Володимир Війтишин. — На другому поверсі відбуватимуться Богослужіння, на першому буде катехитичний зал на 150 місць, духовна бібліотека, комп’ютерний клас та кухня для студентів. Ми хочемо, аби молоді люди не відчували себе чужими у місті, особливо приїжджі, отож у храмі вони зможуть і помолитися, знайти добре християнське середовище та друзів". Очікуються, що молоді люди об’єднуватимуться у релігійні організації, створюватимуть музичні, театральні гурти й хори. Пізніше, сподіваються викладачі та священики студенти вінчатимуться та хреститимуть дітей у новозбудованій церкві, яка має зі студентської стати для них родинною.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі