друкувати


Частину орбітальної станції "Мир" продадуть на інтернет-аукціоні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-04 02:37:42
Космічний скафандр "Сокіл КВ-2" космонавта Анатолія Арцебарського, командира екіпажу корабля "Союз-ТМ-12", буде проданий наприкінці березня під час інтернет-аукціону. З молотка підуть також створена в 1974 році оптична система зі станції "Алмаз ОД-4" і навчальна консоль з орбітальної станції "Мир".

Всього на аукціон буде виставлено близько 40 предметів, пов'язаних з радянською та російською космічними програмами, які газета The Glob and Mail назвала "рідкісними перлинами". Всі вони були продані аукціонному дому в минулому році, повідомляє Взгляд.

Як зазначив куратор майбутнього аукціону Шин Куин, всі ці експонати мають важливе історичне значення, і предмети колекції розійдуться, ймовірно, за ціною в кілька тисяч доларів. Так, за скафандр як очікується, колекціонери заплатять від 25 до 35 тис. доларів, за оптичну систему, що використовувалася в розвідувальних цілях - від 8 до 10 тис., а за консоль, з якою здійснювалося управління станцією "Мир" - від 4 до 5 тис. канадських доларів.

"У продаж такі предмети надходять не надто часто, - додав куратор аукціону. - Зазвичай космічні відомства тримають такі предмети у себе".

Обговорити на форумі