друкувати


День народження в басейні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-04 12:37:55
В Івано-Франківську відбулися ювілейні, десяті змагання з плавання пам’яті колишнього директора місцевого технікуму фізвиховання, Заслуженого працівника фізкультури і спорту України Віктора Гері.

На меморіал приїхали перші номери національної збірної України. Однією з найпочесніших гостей стала Ніна Кожух (на фото) тренер знаних олімпійців Яни Клочкової та Дениса Силантьєва. Відрадно, що на змаганнях виступав прикарпатський вихованець школи плавання, учасник олімпіади 2008, Олександр Ісаков.

"Ці змагання вже стали міжнародними, адже позмагатися за звання найкращого плавця прибули представники Польщі, Угорщини, Білорусі, — говорить директор місцевого фізкультурного коледжу (колишнього технікуму фізвиховання — авт.) Любомир Пасічняк. — Таким чином ми піднімаємо меморіал Гері на високий щабель, адже у нас є відповідна база, на якій можна проводити такого рівня змагання". У майбутньому в обласному центрі Прикарпаття планують проводити навчально-тренувальні збори національної збірної України з плавання. Усі умови для цього в коледжі є.

А переможницею змагань стала чемпіонка Європи Анна Хлистунова з Рівного, яка під час свого спортивного тріумфу відзначала ще й 21-ий день народження. До речі, це вже друге свято плавчині, яке вона проводить на прикарпатських змаганнях. Задоволені привітаннями спортсменка мовить, що кожен свій день народження вона зустрічає в іншому місті. Наразі дівчина готується до Чемпіонату Європи у Будапешті.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі