друкувати


На Івано-Франківщині відбулася нарада підрозділів внутрішньої безпеки ДПА

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-02 04:29:53
26 лютого цього року на базі ДПА в Івано-Франківській області відбулась кущова нарада працівників підрозділів внутрішньої безпеки ДПА України восьми обласних податкових адміністрацій західного регіону, а саме: Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської, Чернівецької, Закарпатської, Рівненської, Волинської та Хмельницької, повідомляє відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Івано-Франківській області.

Проводив нараду перший заступник начальника податкової міліції – начальник Управління внутрішньої безпеки ДПА України Володимир Баканов. окрема, Володимир Анатолійович поінформував про внесені зміни до Закону України "Про державну податкову службу в Україні", згідно з якими передбачено, що в структурі податкової міліції функціонують Управління внутрішньої безпеки та його регіональні підрозділи в податкових адміністраціях областей. Метою проведення таких змін є виведення діяльності підрозділів, які в першу чергу займаються питаннями боротьби з корупцією, із підпорядкування і впливу керівників місцевих ДПА, підвищити їх незаангажованість та об’єктивність в роботі. Також проводиться робота щодо гармонізації наших нормативних документів зі стандартами європейської спільноти. Власне, з таких мотивів 1 січня 2010 року й було створено Управління внутрішньої безпеки Державної податкової адміністрації України та підпорядковані йому регіональні підрозділи внутрішньої безпеки в структурі податкових органів. Адже в Європі підрозділи, що займаються внутрішнім аудитом, питаннями протидії корупції мають загальновживану в усіх країнах назву - підрозділи внутрішніх розслідувань, власне, з метою наближення до такої назви управління й отримало назву внутрішньої безпеки. До речі, як резонно зауважив Володимир Баканов, управління з такою назвою є й в інших державних організаціях та силових структурах України.

При обласному відділі внутрішньої безпеки ДПС функціонує телефон довіри (0342) 77-19–15, за яким можна поінформувати про протиправні або корупційні дії працівників державної податкової служби, а також про неправомірні методи тиску на податківців, втягування їх у протиправну діяльність, про загрозу життю, здоров'ю, майну працівників податкової служби або їхніх близьких родичів. Телефон довіри Управління внутрішньої безпеки ДПА України - (044) 272-24-89.

Обговорити на форумі