друкувати


Постачальники Apple порушували трудове законодавство Китаю

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-02 04:11:55
Виробники комплектуючих для компанії Apple серйозно порушували трудове законодавство Китаю, субпідрядники гіганта викриті у використанні дитячої праці, повідомляє газета Shanghai Daily.

За даними видання, щонайменше три заводи, що виробляють компоненти для комп'ютерів Apple і популярних мобільних телефонів iPhone на території материкового Китаю використовували працю неповнолітніх. В даний час відомо про 11 випадків, коли на цих підприємствах працювали співробітники молодші 16 років, повідомляє Взгляд.

Робочі китайських заводів працювали по 60 годин на тиждень, а за китайськими законами тривалість робочого часу на тиждень не повинна перевищувати 49 годин.

Як пише газета з посиланням на доповідь американської компанії, Apple визнає, що щонайменше 55 з 102 що виробляють комплектуючі заводів, порушували її вимоги щодо дотримання норм трудового законодавства.

Зокрема, лише 65% постачальників справно виплачували робочим зарплату. Щонайменше, 24 заводи розташованих в КНР платили робітникам менше встановлених норм, які складають в КНР 800 юанів (117 доларів), передає РІА "Новини".

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі