друкувати


Змагання з сучасних танців: Хіп-хопом до перемоги

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-02 02:55:52
Павло Шепітчак, Марта Червона та Надія Курдидик із Калуша стали переможцями на столичних змаганнях Кубку Спілки громадських організацій спортивного танцю України з сучасних танців.

Юні вихованці Центру естетичного виховання дітей та молоді "Кармен" посіли перші місця у номінації "Соло хіп-хоп" серед початківців. А у вищій лізі хіп-хопу калуська пара у складі Марії Андріїв та Юлії Кириченко виборола шосте місце. "Ці змагання організував відомий хіп-хопер Гліб Григор’єв, — розповідає "Експресу" тренер переможців Ольга Мудрик. — Щоб показати свої танцювальні здібності, до Києва прибули хіп-хопери з Тернополя, Одеси, Запоріжжя, Іллічівська, Києва, Івано-Франківська та Калуша. Усього понад 600 учасників". Танцюють переможці недовго. Скажімо Павло займається тільки рік, але всі діти наполегливі та одержимі ідеєю перемоги.

Для того, аби показати клас, юним і талановитим давалося тільки… три хвилин. Із них хвилину три секунди, щоб продемонструвати індивідуальну майстерність (!!!). Перед виступом прикарпатці, звісно, хвилювалися, адже для них це перші такого рівня змагання. За словами пані Мудрик, суперники були сильні, але калушани виглядали непогано. На щастя, діти не розгубилися, і перемога не забарилася. Першим медаль отримав Павло. Деякі дівчатка були засмучені і думали, що вже не отримають жодної відзнаки, проте на їхнє превелике здивування вони також стали в числі найкращих.

За словами пані Мудрик, калуські хіп-хопери часто виступають, хоча їхні танці не є концертними. Зате вони дуже подобаються сучасній молоді. Наразі вихованці "Кармен" продовжують тренування та мріють про нові перемоги.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі