друкувати


Користувачі Windows зможуть встановити один з 12 браузерів на вибір

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-02 02:34:46
З 1 березня європейські користувачі Windows зможуть обрати заміну браузеру Internet Explorer.

Корпорація Microsoft протягом тижня розпочне розсилку через сервіс Windows Update відповідного оновлення, яке пропонує 12 браузерів на вибір.

Тепер при завантаженні чергового оновлення Windows користувачі побачать вікно, за допомогою якого можна встановити один з 12 різних браузерів, зокрема й Internet Explorer, який раніше додавався до операційної системи як основний.

При цьому в першому вікні у довільному порядку з'являться найпопулярніші програми для проглядання сайтів - Opera, Firefox, Chrome, Safari та Internet Explorer.

Ще сім менш поширених браузерів будуть розміщені нижче: Sleipnir, Green Browser, Maxthon, Avant, Flock, K-meleon і Slim.

Варто зазначити, що вікно вибору з'явиться тільки перед користувачами Internet Explorer. Під час вибору альтернативного браузера у Windows 7 з панелі завдань зникне попередньо закріплений значок Internet Explorer. Європейці, в яких як основний браузер встановлено Chrome і Firefox, список альтернатив не побачать.

Нагадаємо, на подібний крок американський комп'ютерний гігант був змушений піти за домовленістю з владою Євросоюзу - раніше проти Microsoft неодноразово висувалися звинувачення у недобросовісній конкуренції і монополізації ринку браузерів.

Поки що не зрозуміло, яким чином нова програма вплине на долю Internet Explorer на ринку браузерів. За підрахунками компанії Net Applications, наразі браузер виробництва Microsoft встановлений як основний на 62% комп'ютерів; на другому місці - Firefox з 24%.

Джерело: ТСН
Обговорити на форумі