друкувати


Пласт: Серед гір з ідеями

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-02 02:06:07
"Вишкіл ідей". Так називалися навчання з ідеології та ораторства для старшого юнацтва, який провела Івано-Франківська округа Пласту у Верховинському районі.

Варто зазначити, що ідеологічні вишколи проходять в Пласті достатньо рідко. В Івано-Франківській окрузі він відбувся вже вчетверте Окрім юнацтва з обласного центру на семінар приїхали пластуни з Печеніжина, Калуша та Гошева. "Нашим завданням було більше зацікавити пластунів в ідеологічному вихованні та спонукати їх до глибшого аналізу подій, процесів які відбуваються в Україні та світі, навчитися критично мислити, — розповідає "Експресу" комендант вишколу Тарас Дзюба. — Також важливо підняти моральний та ідеологічний рівень для старшого юнацтва, яке найближчим часом стане виховниками, сконцентрувати увагу на мотивації та сучасних принципах пластуна. Особливістю "Вишколу ідей" було й те, що самі лекції на певну дискусійну тематику проводили професійні інструктори, серед яких були як і старші пластуни так і друзі організації.

Виховним моментом для присутніх стало те, що кожен зміг спробувати свої сили в ораторстві та дебатах. Умовою потрапляння на вишкіл було обов’язково попередньо підготувати виступ на одну з тем. Тож опісля висвітлення тематики професійним інструктором з короткою доповіддю та поясненням власного бачення проблеми виступало і юнацтво.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі