друкувати


Епідситуація на Прикарпатті залишається стабільною

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-02 11:58:12
Бути обережними і озброєними знаннями перед можливою зустріччю з грипом та ГРВІ закликали громадськість області на брифінгу, проведеному 1 березня в облдержадміністрації. З присутніми та журналістами спілкувалися заступник начальника головного управління охорони здоров’я ОДА Зоя Ціхонь та заступник головного санітарного лікаря області Марія Бойко.

Вони повідомили, що наразі епідемічна ситуація із захворюваністю на грип та ГРВІ в області є стабільною: "Цього року рівень захворюваності на рівні 2006 року. На даний час цей рівень менший, ніж у попередні два-три роки у 2-3 рази і він є нижчим епідпорогу", повідомляє прес-служба голови Івано-Франківської ОДА.

Однак, присутнім наголосили, що такі статистичні дані не дають приводів для заспокоєння. Вже нині щотижнево до медиків звертаються 4 500 - 4 800 мешканців краю з симптомами ГРВІ чи грипу (з них 55-63% дітей). Найбільша кількість хворих реєструється в м.Івано-Франківськ, Коломийському, Долинському, Тисменицькому, Снятинському районах. Додає тривоги й те, що на Прикарпатті, як прозвучало на брифінгу, нещодавно було зафіксовано ще один летальний випадок. За попередніми прогнозами, його причиною став грип.

"Тож не потрібно нехтувати небезпекою!" – вкотре закликали медики і порадили за перших ознак поганого самопочуття (підвищення температури, порушення сну, першіння у горлі, сухий кашель) не займатися самолікуванням. Це особливо важливо ще й тому, що лікарі не можуть з точністю спрогнозувати період наступної хвилі грипу та ГРВІ, він може припасти навіть на літній період і замаскуватися під прояви інших хвороб. Нинішні погодні умови теж сприятливі для поширення інфекцій.

Обговорити на форумі