друкувати


ЄС відкрив сайт для боротьби з корупцією

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-01 05:50:49
Європейське бюро боротьби з шахрайством (OLAF) оголосило у понеділок про запуск спеціального інтернет-ресурсу, який дозволить громадянам анонімно повідомляти про можливі випадки корупції, повідомило агентство France Press.

Як пояснив гендиректор Бюро Нікола Ілетт, нова Система сповіщення про шахрайство дозволяє пильним громадянам не тільки передавати інформацію, не називаючи при цьому свого імені, але і дає співробітникам відомства можливість підтримувати контакт з авторами цих повідомлень, передає РІА "Новини".

За словами Ілетта, в бюро і раніше надходили анонімні повідомлення про ймовірні випадки корупції, однак головною перешкодою була відсутність зворотного зв'язку - неможливість отримати від автора подробиці або роз'яснення ситуації.

Як йдеться в заяві OLAF, хоча пілотна версія нової системи буде доступна лише англійською, французькою, німецькою та голландською мовами, сам текст повідомлення вже зараз можна вводити мовою будь-якої країни Євросоюзу.

У заяві Бюро наголошується, що за час роботи системи в тестовому режимі було отримано кілька повідомлень, частина з яких стали приводом для подальшого розслідування.

Джерело: Взгляд
Обговорити на форумі