друкувати


В МНС прогнозують льодохід і підтоплення населених пунктів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-01 11:43:18
В найближчі два дні в шести областях України очікується підйом води в басейнах Західного Бугу, Сяну, Дністра, Прип’яті і Злучи до 1 метра.

Так повінь очікується на заході (Тернопільська, Хмельницька, Рівненська, Волинська області) і в центрі країни (Вінницька і Житомирська області).

В МНС прогнозують льодохід, підтоплення населених пунктів і сільгоспугідь. У Ратневськом і Любешовськом районах Волині можливе підтоплення надрічкових населених пунктів.

"Для північних районів Волині звичайне явище, коли піднімається рівень води. Зараз відкачувати воду і евакуювати людей ще немає необхідності. Під загрозою підтоплення може опинитися з десяток будинків", - повідомляють волинські рятувальники.

Втім, місцеві жителі не згодні з рятувальниками: "Наш Любешовській район знаходиться в самій нижній точці Волинської області. Під загрозою підтоплення близько 300 будинків! Таке відбувається і восени, і весною. Декілька будинків зараз вже подтоплени — люди живуть в хлівах. Наприклад, у нас є такий район Жабокряки — він стоїть подтопленним практично весь рік! Люди живуть тут як можуть — вичерпують воду самі. Вже декілька років влада не затверджує проект нової греблі. Йде заболочування місцевості, західна частина нашого райцентру постійно підтоплюється", - скаржиться голова Любешовського селищної ради Петро Хомич.

Як повідомлялося, вже зараз у п’яти регіонах України через танення снігу та різке підняття ґрунтових вод залишаються підтопленими 310 приватних житлових будинків і 2 тис. 379 садиб.

Джерело: ТСН
Обговорити на форумі