друкувати


Європарламент - резолюція щодо України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-25 06:18:06
Європарламент декларує бажання тіснішого співробітництва з Україною, проте наполягає на проведення економічних і політичних реформ.

У четвер, 25 лютого, в день інавгурації нового президента Віктора Януковича європейські депутати прийняли резолюцію стосовно України.

Передумовою подальших взаємовідносин Європейського Союзу з Україною є стабілізація на політичній сцені, дотримування принципів ринкової економіки, верховенство права, пошанування прав людини та ефективна боротьба з корупцією, - зазначено в документі.

На прохання Польщі, в резолюції депутати ЄП звертаються до країн-членів ЄС, ввести в життя безвізовий режим для українців. На початок депутати пропонують скасувати оплати за візи, на основі яких українці можуть в'їхати до шенгенської зони. А на час футбольного чемпіонату 2012 планують спрощені процедури перетину кордону для вболівальників.

У пункті 19 резолюції Європарламенту щодо України парламентарії висловлюють жаль стосовно того, що президент В.Ющенко присвоїв лідеру Організації українських націоналістів С.Бандері, "який співпрацював із нацистською Німеччиною, титул національного Героя України". Європарламент сподівається, що новий президент України перегляне рішення про присвоєння Степанові Бандері звання героя України.

Джерело: Польське радіо
Обговорити на форумі