друкувати


Івано-Франківська молодь масово зверталася до новообраного Президента

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-25 04:58:26
"Новообраний Президенте, почуйте кожного!" - таку назву носив флеш-моб, який зібрав 24 лютого близько 20 представників молодіжних організацій обласного центру.

Учасники акції по черзі закликали новообраного Президента В.Януковича дати публічну відповідь щодо кроків, які він передбачає зробити для вирішення найбільш актуальних для громадськості питань суспільно-політичного та економічного життя країни, як-от: подолання корупції, піднесення української культури, реформування економіки, галузей освіти і науки, охорони здоров’я, молодіжної політики, побудови нової української армії тощо.

Передбачається, що відповіді на усі поставлені йому народом запитання В.Янукович дасть під час громадського форуму, який відбудеться 5 березня о 21.00 годині в "Українському домі" столиці і транслюватиметься в прямому ефірі провідними телеканалами.

Як повідомив один із організаторів проведення акції в Івано-Франківську Руслан Коцаба, флеш-моб носить всеукраїнський характер. Він одночасно проходить в усіх 24 обласних центрах України та м. Києві. Ідея проведення "Громадського форуму" та запрошення до участі в ньому в такий дещо оригінальний спосіб Президента належить активістам непартійної громадської кампанії "Новий громадянин". У всеукраїнському флеш-мобі взяли участь відомі громадські діячі, письменники, філософи, журналісти, експерти, активісти, студенти. Київський флеш-моб відкрив видатний український діяч Євген Сверстюк. Серед учасників – віце-ректор Українського католицького університету Мирослав Маринович, актор Богдан Бенюк, політик Олег Рибачук, письменники брати Капранови, журналісти Юрій Макаров, Сергій Лещенко, Сергій Руденко, художник Віктор Рибачук та інші.

"Обираючи Президента, громадяни України фактично приймають його на роботу і платять йому зарплату, - зазначає модератор заходу в Івано-Франківську Олександр Голомідов, - тому вони вправі знати плановані ним шляхи виконання поставлених народом завдань". З його слів, якщо новобраний Президент не з’явиться на Форум 5 березня, учасники ініціативи "Новий громадянин" залишають за собою право вдатись до проведення демонстрацій, пікетів та інших протестних акцій. Втім, - говорить О.Голомідов, - вуличні акції це не єдина форма діяльності вказаної громадської кампанії. Її активісти вдаються переважно до організації консультативних конференцій, круглих столів, інших інформаційних заходів, які вб дозволили посилити вплив громадян на політичні та соціальні процеси в державі.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі