друкувати


На честь інавгурації В.Януковича випустили пам'ятну медаль

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-25 10:04:04
На честь інавгурації Віктора Януковича випустили пам'ятну медаль. Про це розповів керівник протоколу Віктора Януковича Юрій Ладний.

"Був розроблений і переданий Національному банку України ескіз нової пам'ятної медалі. Виготовлення цього знака займає більше місяця. Але фахівці Банкнотно-монетного двору працювали, що називається, не покладаючи рук і встигли виготовити першу партію інавгураційних медалей до 25 лютого", - заявив Ладний, повідомляє ТСН.

Перша інавгураційній медаль в Україні була випущена в 1999 році тиражем в 1000 штук. На аверсі було зображено факсиміле Леоніда Кучми, на реверсі - фасад Маріїнського палацу. Тираж цієї монет був 1000 штук.

Віктор Ющенко продовжив традицію, випустивши 2000 інавгураційних медалей: частина з срібла, частина - з латуні. Відмінною рисою медалей було зображення портрета президента. Також на реверсі були слова "Вірю Знаю Можемо", передвиборна символіка "ТАК" і підкова.

Медалі Кучми після звільнення його з посади коштували від 400 до 1000 доларів. Ющенко свої медалі роздав активістам "помаранчевої революції". Зараз срібні пам'ятні знаки на ринку оцінюються в 500-800 доларів, латунні - в 100-200 доларів.

Обговорити на форумі