друкувати


У Верховинському районі спричинено збитків на суму понад 1 мільйон гривень

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-24 05:45:10
За матеріалами управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Івано-Франківській області прокуратурою порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем і службового підроблення службовими особами у Верховинському районі. Підставою для порушення кримінальної справи стали результати перевірки щодо законності виділення двох земельних ділянок площею 1,76 га кожна у приватну власність двох громадян для ведення особистого селянського господарства.

Зокрема, перевіркою встановлено, що у 2007 році рішенням однієї з сільських рад Верховинського району було дано дозвіл на розробку проекту відведення земельних ділянок, на підставі чого земля загальною площею 3,5 гектара перейшла у приватну власність. Щоправда, легітимізація цих дій, як з’ясували правоохоронці, відбувалася з порушеннями земельного законодавства. Зловживаючи службовим становищем, посадові особи сільської ради, відділу земельних ресурсів, державного управління охорони навколишнього природного середовища в області видали неправдиві висновки, в яких зазначили, що ці земельні ділянки відносяться до земель сільськогосподарського призначення і знаходяться в межах сільської ради. Утім, як встановлено перевіркою, виділені площі начебто сільськогосподарського призначення насправді не належать сільській раді, а відносяться до земель державного лісового фонду і є в користуванні Верховинського лісництва Верховинського районного лісгоспу.

Таким чином площі, що покриті лісом, були передані у приватну власність без відома постійного лісокористувача. Згідно з експертним висновком про грошову оцінку вказаних земельних ділянок, незаконним діями посадових осіб державним інтересам було спричинено збитків на суму понад 1 мільйон гривень. Кримінальну справу порушено за фактами зловживання службовим становищем і службового підроблення посадовими особами, що призвело до тяжких наслідків.

Автор: Василь Гультайчук, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі