друкувати


Ізраїль відкинув звинувачення палестинців в обмеженні прав на біблійні святині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-24 03:05:55
У заяві канцелярії ізраїльського прем'єр-міністра в середу сказано, що Ізраїль відкидає звинувачення з боку палестинців про утиск прав мусульман на святині в Хевроні і Віфлеємі на Західному березі річки Йордан.

"Мова йде про брехливу і лицемірну кампанію, - заявив прес-секретар прем'єра Нір Хефец. - Ізраїль надає свободу віросповідання представникам всіх релігій і доступ до всіх святих місць у відповідності зі своїми зобов'язаннями". У той же час, він підкреслив важливість для єврейського народу святинь, розташованих у Хевроні. Там знаходяться Могила праматері Рахелі і Гробниця покоління, в яких поховані біблійні "праотці і праматері єврейського народу - Авраам, Іцхак, Яаков, Сара, Рифка, Лея та Рахель", повідомляє Взгляд.

"Ми, зрозуміло, вважаємо своїм обов'язком зберігати ці святі для нас місця і охороняти їх", - зазначив Хефец. Він пояснив, що "зараз йде розширення площі та підходу, що веде до залу молитви для мусульман в Залі Іцхака в Гробниці покоління, точно так само, як Ізраїль буде піклуватися про ремонт та підтримку в належному стані місць, в яких моляться євреї".

Заява канцелярії прем'єра стала відповіддю на критику з боку палестинської адміністрації на адресу недавнього рішення Ізраїлю про розширення списку об'єктів національної спадщини, що підлягають охороні і реставрації. У нього була додана Печера Праотців, розташована в Хевроні, і гробниця праматері Рахелі, що знаходиться біля Віфлеєму. У вівторок, виступаючи в Брюсселі, глава Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас сказав, що "це дуже небезпечний крок, який може призвести до релігійної війни".

Обговорити на форумі