друкувати


У День захисника Вітчизни військових Львова та Харкова поєднав телеміст

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-24 01:04:32
Увечорі, 23 лютого, багатомільйонна аудиторія глядачів обласних державних телерадіокомпаній мала змогу переглянути організований з нагоди Дня захисника Вітчизни телеміст між двома містами – Харковом і Львовом. Телепрограма була присвячена темі: "Збройні Сили України: минуле, сучасне, майбутнє".

Цей захід, який тривав у прямому ефірі упродовж години у найзручніший ефірний час, організовано за ініціативи Регіональних медіа-центрів Міністерства оборони України, розташованих у Львові та Харкові, а також двох державних телерадіокомпаній.



Щоби висловити власну точку зору на хвилюючі військовослужбовців теми обороноздатності нашої країни та військово-патріотичного виховання, у студіях зібралися представники ветеранських організацій, військовослужбовці, курсанти і ліцеїсти військових навчальних закладів.

Зокрема, до телестудії Львівської ОДТРК завітали член Львівської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Анатолій Янков, начальник Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут полковник у запасі Роман Саляк, військовий експерт підполковник Володимир Гулима, представники Академії Сухопутних військ ордена Червоної Зірки ім. гетьмана П.Сагайдачного, офіцери Львівського гарнізону, військовий експерт Володимир Гулима, військовий журналіст полковник у запасі Микола Гуцуляк.

Їхніми опонентами у студії Харківського обласного телебачення стали представники Казене підприємство "Харківське конструкторське бюро машинобудування імені О.Морозова", учасники бойових дій в Афганістані, фахівці відділу оборонної та мобілізаційної роботи Харківської облдержадміністрації, курсанти та викладачі Харківського університету Повітряних Сил та ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, а також члени громадських та ветеранських організацій.

Така акція проводилась уперше за часів незалежності. За ініціативою ведучих телепрограми питання були умовно розділені на три блоки: допризовна робота з молоддю та військово-патріотичне виховання захисників Вітчизни; реформування Збройних Сил України; перспективи вітчизняного війська.

Думки, що прозвучали у ефірі, стосувалися таких актуальних для Збройних Сил питань, як здійснення призову на строкову військову службу, будівництво житла для військовослужбовців, фінансування оборонного відомства, формування кадрових ресурсів та роботи із допризовною молоддю.

Начальник Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут полковник у запасі Роман Саляк оголосив свою позицію щодо розвитку військово-орієнтованої освіти в Україні.

– Закладів освіти, де молодь здобуває не тільки знання, але й призвичаюється до дисципліни, здорового способу життя та виховує у собі патріотичні чесноти, має бути більше у нашій державі. Адже юне покоління українців у наш час має занадто негативних прикладів для формування особистості. Ті ж самі гральні автомати, або легкодоступне спиртне чи цигарки. У військових ліцеях хлопці та дівчата отримують спрямування на зовсім інші життєві пріоритети: здоров’я, служіння Батьківщині, цікавість до збагачення власного інтелекту.

На підтримку цих слів висловився й один із запрошених до Львівської телестудії вихованців ліцею: "Після завершення навчання я неодмінно хочу продовжити військову кар’єру та здобути офіцерський чин".

Харків’яни порушили проблематику оборонної промисловості. Зокрема, продемонстрували відеоролик про можливості створеного в Україні середнього танку "Оплот". Що ж до фінансування оборонного відомства, військовий експерт зі Львова Володимир Гулима, із посиланням на щорічний оборонний бюлетень, так звану "Білу книгу", висловився, що українське військо та інші галузі, які формують обороноздатність нашої країни потребують уваги з боку керівництва держави та збільшення фінансування у порівнянні із минулими роками.

Після завершення телемосту в студіях обох міст учасники заходу та представники ЗМІ продовжили обговорення найактуальніших питань військового сьогодення та майбутнього нашої армії.

Автор: Майор Володимир СКОРОСТЕЦЬКИЙ, Західний регіональний медіа-центр МО України (м.Львів)
Обговорити на форумі