друкувати


У Білорусі заборонено розпивання пива в громадських місцях

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-23 03:24:06
З сьогоднішнього дня, 23 лютого, у Білорусі заборонено розпивання пива в громадських місцях.

Згідно закону, що вступив в силу, заборонено розпивання алкогольних і слабоалкогольних напоїв (з об'ємною часткою етилового спирту від 0,5% до 7%) або пива на вулиці, стадіоні, у сквері, парках, громадському транспорті або в інших громадських місцях. Однак це не відноситься до місць, які спеціально призначені для вживання алкоголю (барів, ресторанів і т.д.). За порушення передбачений штраф у розмірі до восьми базових величин (в даний час до 280 тис. білоруських рублів), повідомляє kommersant.ua.

Крім того, вживання пива заборонено і в пасажирських літаках національної авіакомпанії "Бєлавіа". При цьому пасажири бізнес-класу все ж можуть вживати алкоголь у кількостях, дозволених правилами цієї авіакомпанії.

Заборона на вживання пива торкнулася пасажирських поїздів, а також об'єктів залізничного транспорту Білорусії. До останніх відносяться пункти зупинки, станції і вокзали.

Закон буде діяти закордонних потягах, що проходять по території Білорусії, на відміну від літаків іноземних компаній. У той же час спиртне в потягах як і раніше можна буде вживати у вагонах-ресторанах.

Обговорити на форумі