друкувати


Відбулася прес-конференція благодійного проекту "Незабутня Квітка"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-23 11:01:19
22 лютого в Івано-Франківській облдержадміністрації відбулася прес-конференція благодійного проекту "Незабутня Квітка". Перед присутніми представниками ЗМІ області виступили начальник управління культури облдержадміністрації В.Федорак, продюсер проекту О.Гутмахер, Народна артистка України Н.Матвієнко.

Начальник управління культури облдержадміністрації Володимир Федорак наголосив на важливості даного проекту, потребі підтримки високої української культури, висловив подяку жертводавцям, які приклалися до практичної реалізації проекту (компанії "Аеросвіт", ТМ "Глечик", Івано-Франківському хлібокомбінату, "Райфайзенбанку", ПП "Рітас", будівельній компанії "Ярковиця" та ін.).

Продюсер проекту, уродженець Одеси, тепер житель Нью Йорку, професійний музикант Олександр Гутмахер розповів про своє знайомство з творчістю К.Цісик. В 1997 – 98 рр. він лікувався від онкологічного захворювання в тій самій лікарні, що лікувала відому співачку Квітку. У 2006 р. він вперше почув її голос і вирішив популяризувати її творчість. Вперше це було здіснено 20 жовтня 2008 р. в Києві (Український Дім) - відбувся вечір пам'яті Квітки Цісик. Він пройшов успішно, його відвідали такі високоповажні гості як Міністр культури і туризму України Василь Вовкун, голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду "Україна 3000" Катерина Ющенко. В ексклюзивному камерному вечорі взяли такі лідери української культурної громади як Ніна МАТВІЄНКО, Олег СКРИПКА, Марія БУРМАКА, Марія СТЕФЮК, Антоніна МАТВІЄНКО, Сергій ОХРИМЧУК. Вечір набув широкого розголосу. Другий вечір вшанування співачки відбувся в м. Одесі 26 жовтня 2008 р., третій - в м. Южний Одеської обл. 14 грудня 2008 р., а четвертий - у Львові 3 квітня 2009 р. за участю міністра культури і туризму В. Вовкуна, Ніни Матвієнко, Івана Поповича, Віктора Павлика.

Продюсер проекту О.Гутмахер висловив своє враження про Івано-Франківськ, як про місто, яке є найбільш сприятливим для організації даного проекту.

Народна артистка України Ніна Матвієнко розповіла про своє враження від творчості Квітки Цісик. Зокрема, вона сказала: "Я отримала велике враження вперше почувши Квітку. Її виконання є професійним, втілює різні образи. Це - незвичайний колорит і голос. Чому я не знала цю сестру по духу? Вона літала в житті, як метелик; була дуже рідною і українською. Квітка повинна квітнути і не згасати. За кордоном необхідно підносити Україну так, як це робила Квітка. Вона співала серцем, була прапором України на Заході. Необхідно повертати ім’я людині, яка не повинна бути забутою. Її ім’ям повинна говорити Україна, її дух є всесильним".

На завершення прес-конференції присутні відповіли на запитання журналістів.

Автор: Андрій ЧемеринськийОбговорити на форумі