друкувати


ЗМІ: ЄС матиме власну розвідслужбу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-22 04:03:26
При створюваній Євросоюзом Службі зовнішніх акцій (СЗА), яку в ЗМІ іменують "міністерством закордонних справ" ЄС, буде сформовано розвідувальне управління, повідомляє в понеділок брюссельська інтернет-газета EUobserver.

Для надання СЗА допомоги у прийнятті рішень з питань безпеки планується об'єднати в одному департаменті Спільний ситуаційний центр при Раді ЄС, Підрозділ зі спостереження за військовими та поліцейськими місіями ЄС за кордоном і групу з кризових ситуацій при Єврокомісії, повідомляє Взгляд.

Поки неясно, де буде розташовуватися розвідуправління при "МЗС" ЄС і хто його очолить, але одним з кандидатів називають главу Спільного ситуаційного центру при Раді ЄС Вільяма Шепкотта, повідомляє РІА "Новини".

У ЄС немає спільної секретної служби. З пропозицією створити таку раніше виступили Бельгія і Австрія, але рішення з цього приводу до цих пір прийнято не було.

Верховному представнику ЄС з міжнародних справ і політики безпеки баронесі Кетрін Ештон доручено підготувати до березня пропозиції щодо структури "МЗС" ЄС.

Обговорити на форумі