друкувати


На Прикарпатті на площі 1100 гектарів будуть посаджені лісові культури

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-22 12:20:59
Цього року в нашій області буде відтворено 2,5 тисячі гектарів лісів. Зокрема, на площі 1100 гектарів будуть посаджені лісові культури.

На неугіддях передбачається створити 60 гектарів захисних лісових насаджень. Лісівники також планують нинішнього року виростити 7 мільйонів штук стандартного посадкового матеріалу і заготовити 14 тонн лісового насіння не тільки основних лісоутворюючих, а й цінних кущових порід, таких як калина, горобина, шипшина.

Торік, як повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства, на Прикарпатті було відтворено понад дві з половиною тисячі гектарів лісів. При цьому було створено понад тисячу гектарів лісових культур. Зокрема, на ста гектарах малопродуктивних земель сільськогосподарського призначення було закладено нові ліси. А під відтворення природним шляхом було залишено 1532 гектари зрубів.

До речі, Європейський банк реконструкції та розвитку виявив зацікавлення в започаткуванні проекту міжнародної технічної допомоги щодо сприяння сертифікації лісів у Івано-Франківській області. На цей час ЄБРР визначив виконавця цього проекту. Це фінська фірма "Індуктор Оу". Уже сформована наглядова рада проекту і почалась його реалізація.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК
Обговорити на форумі