друкувати


Пілоти Lufthansa розпочали сьогодні страйк

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-22 09:25:03
У Німеччині розпочався найбільший страйк за всю історію авіації країни. Чотири тисячі пілотів авіакомпанії Lufthansa з 22 лютого припинять свою роботу на чотири доби.

За попередніми підрахунками, страйк призведе до скасування 3200 рейсів і близько 100 мільйонів євро збитків.

Спроба міністра транспорту Петера Рамзауера запобігти страйку шляхом переговорів не завершилася успіхом. Головні вимоги пілотів – підвищення зарплати на 6,4% і гарантії збереження робочих місць. Зокрема, працівники компанії вимагають не переводити робочі місця в дочірні компанії в інших країнах, де нижча оплата праці, і оплачувати роботу в таких компаніях за німецькими тарифами.

Поки що сторони взагалі далекі від переговорів. "На жаль, керівництво концерну не має наміру вести з нами переговори без попередніх умов, які ведуть до анулювання наших тарифних контрактів. І ми не можемо з цим погодитися", - заявив представник пілотів Йорг Ханверг.

Керівництво Lufthansa вважає неприпустимим, що пілоти втручають у менеджмент, і відкидає частину звинувачень. "Я вважаю ганебним те, що нас звинувачують в намірі перенести робочі місця пілотів в інші країни. Це неправда", - наголосив представник Lufthansa із зв'язків з громадськістю Клаус Вальтер.

Концерн готовий надати на дні страйку пасажирам усередині Німеччини можливість або перенести свій політ на інший термін, або отримати квиток на потяг за тим же маршрутом.

За інформацією профспілки, страйк триватиме до 23:59 четверга, 25 лютого. Під час страйку у Франкфурті-на-Майні та Мюнхені пройдуть акції протесту.

У звичайні дні Lufthansa здійснює щодня близько 1,8 тисяч рейсів. Дві третини польотів, ймовірно, найближчі чотири дні виконуватися не будуть.

Джерело: ТСН
Обговорити на форумі