друкувати


Інтернет-атаки на Google проводили китайські навчальні заклади

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-20 11:39:03
Недавні інтернет-атаки на Google і три десятки інших компанії із США були проведені з одного з найбільших китайських університетів та однієї з китайських шкіл.

Про це повідомляє газета New York Times із посиланням на джерела, які проводили розслідування в США. Джерела стверджують, що самі по собі атаки були міжнародними, тобто напад йшов через підставні мережі та інфіковані комп'ютери, але координатори атак розташовувалися саме у двох вищеназваних місцях.

За словами слідчих, в атаці були задіяні шанхайський університет і школа підвищення кваліфікації в місті Лянсян. При цьому, наголошується, що перші атаки відносно Google та інших компаній з метою крадіжки інтелектуальної власності почалися не в січні 2010 року, коли компанії оголосили про це публічно, а значно раніше - у квітні 2009 року.

New York Times посилається на розвіддані і пише, що в школі підвищення кваліфікації керує кафедрою інформатики та обчислювальної техніки професор, що раніше працював на Україні. Його ім'я не називається, проте наголошується, обидва навчальні заклади досить тісно пов'язані з Народно-визвольною армією КНР.

Нагадаємо, що сама Google оголосила про атаки 12 січня, повідомивши, що хакери орудували в її мережах ще з середини грудня.

З приводу останніх даних від коментарів поки що відмовляються як в Google, так і у китайських навчальних закладах.

Джерело: Освітній портал
Обговорити на форумі