друкувати


Прикарпатська міліція розшукала злочинця через Інтерпол

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-19 02:59:02
З червня 2008 року Калуський райвідділ міліції, що на Івано-Франківщині, розшукував 24-річного жителя райцентру. Ця особа разом з кількома іншими зловмисниками вчинила злочини, передбачені одразу двома статтями Кримінального кодексу України – грабіж, поєднаний з насильством і групове хуліганство. За гарячими слідами правоохоронці затримали усіх учасників кримінальної події за винятком одного, котрий встиг виїхати за межі України.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів прикарпатські міліціонери встановили, що молодик може перебувати на території Чехії. Цю особу було оголошено у міждержавний розшук. Наприкінці минулого року зусиллями Інтерполу і чеської поліції жителя Калуша затримали і взяли під варту. 17 лютого в аеропорту Бориспіль зловмисника було передано конвою з міліції Івано-Франківщини і допроваджено на Прикарпаття. Найближчим часом фігурантові кримінальної справи пред’являть звинувачення і справа буде спрямована до суду.

Тим часом за ініціативою Надвірнянського райвідділу міліції УМВС України в Івано-Франківській області та Національного Центрального бюро Інтерполу з 2005 року було оголошено у міждержавний розшук 40-річного жителя одного з сіл Надвірнянського району. Цей чоловік тривалий час проживав за кордоном. У липні 2005 року, приїхавши у відпустку на батьківщину, вчинив дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої від наїзду автомобіля помер велосипедист. З метою уникнення відповідальності водій "Жигулів" поспіхом покинув територію України. Незабаром правоохоронці отримали вагомі підстави стверджувати, що учасник ДТП переховується у Чехії. Ці припущення знайшли підтвердження коли з Чехії надійшла інформація про те, що тамтешня поліція теж цікавиться особою цього українця, але з іншої причини. Чеська поліція проводила перевірку щодо дійсності посвідчення водія, яке було вилучено в чоловіка. В ході проведення подальших розшукових заходів жителя Івано-Франківщини було затримано на території Польщі, де він мав наміри заховатися як від української міліції, так і чеської поліції. Процедура екстрадиції завершилася кілька днів тому, відтак 18 лютого на польсько-українському кордоні розшукуваного передадуть в правоохоронні органи Івано-Франківщини.

За інформацією керівника сектору Національного Центрального бюро Інтерполу УМВС України в Івано-Франківській області Анатолія Візінського, у березні цього року очікується екстрадиція в Україну ще одного прикарпатця, який обґрунтовано підозрюється у фальшивомонетництві та збуванні підроблених грошей у складі організованої злочинної групи. Розшукуваного нещодавно затримано на території Італії. Торік зусиллями прикарпатських міліціонерів та українського бюро Інтерполу в Україну було екстрадовано п’ятьох мешканців Івано-Франківщини, які з метою уникнення відповідальності за скоєні злочини переховувалися від правосуддя за кордоном. Зокрема, в Італії, Чехії та Португалії були затримані підозрювані у скоєнні вбивства, кваліфікованих крадіжок, грабежів і розбоїв, заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, а також у розкраданні майна.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі