друкувати


Перша в Україні "Дизайн-Туса" відбувалась навколо "Стільця" (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-19 02:42:06
18 лютого в обласному центрі відкрилася виставка неформального об’єднання івано-франківських дизайнерів "Design-Туса", заснованого в жовтні минулого року з ініціативи фахівця з концептуального мистецтва або арт-рілейшнз Мирослава Яремака.

Темою виставки стало проектування меблів для сидіння, в даному випадку стільця. Як повідомив, М.Яремак, за кордоном зараз поширене явище, коли відомі і не дуже дизайнери проектують якусь одну деталь інтер’єру чи то меблів, ну наприклад ніжку стола (як це було в італійському Мілані). Учасники об’єднання "Design-Туса" вирішили долучитись до зарубіжного досвіду і обрали предметом свої пошуків меблі для сидіння, зокрема "Стілець".



На виставці представлені 28 робіт, зроблених фахівцями різних сфер дизайну: дизайнери інтер’єру, меблів, одягу, веб-дизайнери, фотографи і навіть фіто-дизайнери.



Стилі робіт також вражають своєю різноманітністю: від хай-тек робіт Михайла Саморіза та Ярослава Шкрібляка, вироблених за допомогою складних комп’ютерних програм, до живих, "майже наколінних", висловлюючись словами М.Яремака, проектів Володимира Грицуляка.

Багато з виставлених на показ робіт є лише проектами і неможливі концептуально, як наприклад проекти "Стілець-хмаринка" і "Стілець-гіроскоп" Тетяни Єфтимовської, яка працює в стилі дизайн-джоук чи дизайн-жарт. В той же час є реально діючі речі, як-от "Кований стілець" Влада Залевського.

Виставка триватиме місяць і її організатори висловили переконання, що протягом цього часу кількість робіт збільшуватиметься, адже "Design-Туса" відкрита для усіх бажаючих спробувати себе у дизайні: від професіоналів до студентів. Кожен може долучити до виставки свій "стілець" або ж відвідувати зібрання "Туси", які відбуваються щочетверга о 19.00 в кафе "Химера" обласного центру.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі