друкувати


Відбувся з’їзд Асоціації фермерів та приватних землевласників України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-19 12:30:40
Днями в "Українському Домі" міста Києва відбувся 20-ий звітно-виборчий з’їзд Асоціації фермерів та приватних землевласників України.

Шляхом таємного голосування із чотирьох претендентів на посаду президента Асоціації делегати з’їзду обрали прикарпатця – голову Асоціації фермерів та приватних землевласників Івано-Франківщини, голову постійної комісії обласної ради з розвитку села та аграрної політики Миколу Миркевича. За нього віддали свої голоси 183 делегати із 243, котрі брали участь у голосуванні, повідомляє прес-служба голови Івано-Франківської обласної ради.

У роботі ювілейного форуму, присвяченого 20-річчю фермерського руху в Україні, взяли участь перший заступник міністра аграрної політики Юрій Лузан, заступники міністра Олександр Шевченко та Роман Шмідт. З доповіддю виступив президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України Іван Томич. Кращі фермери, лідери руху та засновники асоціації відзначені державними нагородами, нагородами АФЗУ та цінними подарунками. Серед нагороджених – і господарники Прикарпаття.

Довідка: На Прикарпатті – більше 540 фермерських господарств; в Україні їх майже 43 тисячі; вони обробляють понад 4,5 млн га орної землі.

Асоціація фермерів та приватних землевласників України – Всеукраїнська громадська організація, яка об'єднує власників селянських (фермерських) і особистих підсобних господарств, а також працівників приватних кооперативів, інших недержавних підприємств та організацій, які формують фермерську інфраструктуру та обслуговують фермерські господарства.


Обговорити на форумі