друкувати


Міжнародна військова співпраця посилюється в усіх напрямках

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-19 09:44:28
"У 2010 році заплановано провести 21 міжнародне навчання за участю підрозділів Збройних Сил України. 9 навчань – на території України і 12 – поза межами нашої держави".

Про це вчора, 18 лютого, повідомив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Іван Свида під час зустрічі із заступником помічника Міністра оборони США з питань Росії, України і Євразії доктором Сілестою Волландер, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Зокрема, в цьому році заплановано провести спільні навчання не тільки з підрозділами армій країн-членів НАТО, а й таких країн-сусідів як Росія, Білорусь та Молдова. - Вже підготовлено відповідний проект Указу Президента України, який на сьогодні знаходиться на експертизі і погодженні у Міністерстві юстиції України, - додав генерал армії України Іван Свида.

Він також висловив сподівання, що вже у найближчі дні цей документ буде погоджено і направлено до Секретаріату Президента України.

У той же час генерал армії України Іван Свида зауважив, що рішення про допуск на територію України підрозділів збройних сил іноземних держав для участі у спільних військових навчаннях прийматиме виключно Верховна Рада України після відповідного позитивного рішення Ради національної безпеки і оборони України.

Також відзначено, що Міністерство оборони і Генеральний штаб Збройних Сил України вестимуть активну роз’яснювальну роботу серед народних депутатів України щодо необхідності позитивного рішення про допуск на територію України підрозділів збройних сил іноземних держав для участі у спільних військових навчаннях.

Обговорити на форумі