друкувати


Torrents.ru зупинили через порушення авторських і суміжних прав

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-18 08:03:12
Голова прес-служби реєстратора "Ру-Центр" Андрій Воробйов розповів газеті Взгляд про ситуацію з припиненням роботи сайту Torrents.ru.

"Ми призупинили делегування домену на підставі постанови прокуратури. Ця постанова є обов'язковою для нас - такий пункт є в умовах нашої акредитації як реєстратора в домені .Ru. Відзначу, що ми не анулювали реєстрацію цього домену, а лише призупинили його делегування, тобто права на домен як і раніше залишаються за тими ж людьми", - сказав Воробйов.

"Що стосується нової адреси трекера - rutracker.org - то ми, швидше за все, не маємо можливості на нього вплинути. Справа в тому, що через "Ру-Центр" зареєстрована лише мала частина міжнародних доменів, якими користуються росіяни. Напевно власники трекера зареєстрували новий домен у будь-якої з іноземних компаній", - додав він.

За словами Воробйова, "прокуратура, в теорії, може домогтися закриття і такого домену, але для цього потрібна масштабна операція з залученням Інтерполу, так що навряд чи цим будуть займатися". "Про подробиці кримінальної справи, в ході розслідування якої прокуратура наказала нам призупинити делегування домену, я не можу повідомити нічого, крім статті, за якою його порушено. Це стаття 146 КК РФ, що передбачає покарання за порушення авторських і суміжних прав", - додав співрозмовник газети ВЗГЛЯД.

"Відзначимо, що в нашій практиці це перший випадок припинення домену на вимогу прокуратури в зв'язку з порушенням авторських прав. Нам і раніше доводилося тимчасово або назавжди "відключати" ті чи інші ресурси, але це були інші статті - найчастіше мова йшла про порнографію і екстремізм ", - додав він.

Як раніше повідомляла газета ВЗГЛЯД, найбільший російський торрент-трекер Torrents.ru припинив свою роботу в четвер вдень.

Обговорити на форумі