друкувати


Український диплом буде з додатком європейського зразка

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-17 01:16:11
Кабмін зможе офіційно затвердити додатки до диплома європейського зразка в Україні. У разі позитивного урядового рішення кваліфікація, здобута в Україні, завдяки міжнародній системі кредитів буде адекватно визнана за кордоном.

Українські дипломи нарешті можуть стати зрозумілими для світу. МОН подає на одне з найближчих засідань КМУ проект постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 12 листопада 1997 р. №1260 "Про документи про освіту та вчені звання". Перелік документів може бути доповнений Додатком до диплома європейського зразка, повідомляє прес-служба МОН України.

Цей документ є обов'язковим у переважній більшості країн Болонського процесу і видається разом з дипломом про вищу освіту. Завдяки системі кредитів ЄКТС, що виписані у додаток, документ служить для справедливого академічного і професійного визнання кваліфікацій у світі. Український диплом з таким додатком буде адекватно оцінений у будь-якій країні Болонського простору, відзначає прес-служба Міністерства освіти й науки України.

Обговорити на форумі