друкувати


Виявлено 515 порушень в сфері автомобільних перевезень

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-16 03:43:50
На початок цього року в органах в органах державної податкової служби знаходилось на обліку 5467 суб’єктів господарювання – фізичних осіб, основним видом діяльності яких є перевезення автомобільним транспортом, з них послуги таксі – 2565 підприємців. За 2009 рік ними сплачено до бюджету 6995,1 тис. грн податків та платежів, в тому числі 1076,4 тис. грн – перевізниками таксі.

За 2009 рік працівниками підрозділів оподаткування фізичних осіб спільно із працівниками ДАІ, інспекції на автомобільному транспорті проведено 336 рейдових перевірок в тому числі з питань дотримання податкового законодавства при наданні транспортних послуг з перевезення пасажирів та вантажів під час яких встановлено 515 порушень, повідомляє відділ фізичних осіб ДПА в Івано-Франківській області.

Серед найбільш поширених: неналежне ведення обліку доходів і витрат – 161 порушення; відсутність ліцензії - 107; використання найманих працівників без відповідного оформлення з ними трудових відносин - 54 випадки. Всього складено 466 адміністративних протоколів, за якими винесено постанови про притягнення порушників до адміністративної відповідальності, сума штрафів склала 85,3 тис. грн. Крім цього, по 61 суб’єкту підприємництва матеріали перевірок направлені до органів ліцензування.

Також, за 2009 рік виявлено 270 громадян, які систематично надавали послуги по перевезенню пасажирів без державної реєстрації підприємницької діяльності, з яких 145 легалізували свою діяльність. За наслідками перевірок порушників притягнуто до адміністративної відповідальності.

Спільні рейдові перевірки контролюючих органів заплановані і на поточний рік. Перш за все мова йде про легалізацію пасажирських перевезень, особливо таксі в місті Івано-Франківську.

Обговорити на форумі