друкувати


Триває кампанія декларування доходів громадян

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-16 11:09:32
З 1 січня цього року розпочалася кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2009 році.

Обов’язкове подання декларації до податкової інспекції передбачено для громадян, які одержували в 2009 році доходи від нерезидентів (іноземні доходи); від здійснення операцій з інвестиційними активами (продаж цінних паперів, корпоративних прав та інше); нецільову благодійну допомогу від благодійника, повідомляє відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Івано-Франківській області.

Крім того, обов’язкове подання декларації передбачено для громадян, які одержали в минулому році доходи від надання майна в оренду фізичним особам; у вигляді виграшу в ігрових закладах; від фізичних осіб, які не є суб’єктами підприємницької діяльності; інші доходи, з яких протягом 2009 року податок не утримувався.

Річна податкова декларація подається до державної податкової інспекції за місцем проживання громадянина до 1 квітня 2010 року. Громадянин, який подає річну податкову декларацію, має право безпосередньо в податковій інспекції за місцем проживання отримати безкоштовно бланк декларації і консультаційну допомогу фахівців з її заповнення.

Громадяни, котрі оплачували в минулому році навчання, страхували себе або членів своєї сім’ї, сплачували внески у недержавні пенсійні фонди, перераховували кошти у вигляді пожертвувань або благодійних внесків, усиновлювали дітей, сплачували вартість штучного запліднення мають право подати декларацію для отримання податкового кредиту та отримати повернення частини сплаченого протягом 2009 року в бюджет податку з доходів.

Шановні громадяни! Заздалегідь задекларуйте отримані доходи.

Обговорити на форумі