друкувати


За середнім заробітком — 19-ті в країні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-15 06:14:20
Як поінформувало Головне управління статистики в області, середньомісячна номінальна заробітна плата штатних працівників, зайнятих на підприємствах, в установах та організаціях краю (без урахування найманих працівників статистично малих підприємств та у підприємців — фізичних осіб) торік у грудні становила 1 808 грн.

Це на 11,9% більше, ніж попереднього місяця, і на 5,2% більше, ніж у грудні 2008-го. За рівнем оплати праці Івано-Франківщина серед регіонів України посідала 19-те місце.

Порівняно з листопадом минулого року зарплата зросла практично в усіх видах економічної діяльності, а найвищою вона була на виробництві паперової маси, паперу, картону та виробів з них, трубопровідному транспорті, у добуванні вуглеводнів, грошовому та фінансовому посередництві — перевищувала середній показник по області в 1,7–2,2 раза.

Найнижчим залишається розмір зарплати у працівників підприємств, що надають індивідуальні послуги, готельного та ресторанного господарства, а серед видів промислової діяльності — у зайнятих на виробництві одягу, хутра та виробів з хутра (не перевищував 54% середнього рівня по економіці області).

У розрізі районів у чотирьох — Долинському, Галицькому, Надвірнянському та Богородчанському, а також в Івано-Франківській та Яремчанській міських радах, рівень зарплати перевищив середньообласний на 0,2–24,2%. Найвищим був її номінальний показник на Долинщині (2 246 грн), а найнижчим — на Тлумаччині (1 387 грн).

Розмір реальної зарплати, з урахуванням індексу споживчих цін по області, у грудні минулого року порівняно з попереднім місяцем зріс на 11,2%, а от щодо грудня 2008-го зменшився на 5%.

Джерело: Газета "Галичина"
Обговорити на форумі