друкувати


На Коломийщині відзначили 21-річницю виводу військ з Афганістану

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-15 04:22:53
За десять років (1979-1989) військового конфлікту СССР у Афганістані взяло участь понад 160 тисяч українців, з яких 3290 загинули, більш ніж 8000 отримали поранення, 4690 ветеранів залишились інвалідами.

15 лютого представники Коломийської районної державної адміністрації спільно з воїнами-афганцями здійснили виїзд в населені пункти району, зокрема с. П'ядики, Нижній Вербіж, Мишин, Гвіздець, Воскресинці, Спас, де відвідали могили тих, які загинули в чужому краю, а також їхні родини, повідомляє прес-служба Коломийської РДА.

Урочисті заходи з нагоди 21-ї річниці виводу військ з Афганістану відбулися сьогодні в м.Коломиї біля Меморіального комплексу загиблим в Афганістані. Після панахиди за убієнними, виступили міський голова м.Коломиї Юрій Овчаренко, голова районної ради Дмитро Неміш та військовий комісар Олег Пархоменко. Представники влади поклали вінок. У заході взяли участь заступники голови райдержадміністрації Мирослав Мацьків і Богдан Болюк, начальник відділу з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю апарату райдержадміністрації Іван Григорійчук, вів голова міськрайонної організації ветеранів Афганістану Йосип Тодорів.

Того дня у парку комплексу пахло солдатською гречаною кашею, чорним хлібом, радістю і гіркими спогадами…

Обговорити на форумі