друкувати


Прикарпатці пам’ятають про героїв-афганців

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-15 09:28:22
Мешканці Прикарпаття вкотре красномовно довели, що для них пам’ять про загиблих земляків свята та непорушна. Напередодні святкування дня виведення радянських військ з Афганістану у районному містечку Тлумач, що на Івано-Франківщині, урочисто відкрито пам’ятник загиблим на афганській війні землякам.

На пам’ятній табличці, що біля підніжжя бетонного постаменту, на якому зображений воїн-інтернаціоналіст, лише три прізвища. І важко сказати, це добре чи ні. Адже цим молодим людям ледь виповнилось і вже навіки залишилось всього по двадцять років.

– Дорогі побратими, сьогодні я щиро радію, бо нарешті у нашому районі з’явився пам’ятник на честь славних синів Прикарпаття, які мужньо виконували свій обов’язок перед державою і загинули, – звернувся до присутніх на церемонії відкриття пам’ятника голова районної спілки ветеранів Афганістану депутат Тлумацької районної ради Валерій Ступницький. – Я вдячний усім, хто доклав своїх рук, розуму та коштів для спорудження цього монументу. Окремо хочу подякувати районній владі, адже без її сприяння не було б і цього пам’ятника. Зокрема, дякую голові Тлумацької районної державної адміністрації Василю Сеніву, голові райради Анатолію Поліщуку.

Варто зазначити, що для пам’ятника було вибрано найкрасивіше місце у Тлумачі. Посеред центрального міського парку, неподалік від величного православного храму. І як сказав один з присутніх на відкритті пам’ятника гостей, тепер золоті бані святого храму будуть навіки осяювати пам'ять і про наших земляків, і про всіх тих, хто віддав життя, виконуючи свій обов’язок.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний регіональний медіа-центр МО України
Обговорити на форумі