друкувати


"Родославом" по Голівуду

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-02-12 03:44:59
10 лютого в приміщенні залу засідань ОДА відбулося організаційне засідання громадської комісії з питань захисту суспільної моралі, в якому взяли участь голова відповідної Національної комісії Василь Костицький, регіональні представники комісії Володимир Лийло та Володимир Розвадовський, представники місцевих органів влади, громадськості, засобів масової інформації.

Під час засідання було затверджено склад громадської комісії, намічено напрямки її діяльності та затвердження план роботи.



В ході свого виступу В.Костицький зазначив, що до компетенції комісії входить проведення експертиз інформаційної продукції сексуально-еротичного змісту в рамках чинного Закону "Про захист суспільної моралі". При цьому, як зазначається, ні в якому разі не порушуватиметься право громадян на свободу слова, творчості та самовираження. Щоправда, учасники засідання так і не пояснили, хто і за яким принципом формуватиме критерії віднесення тих чи інших творів до категорії моральних чи аморальних. Натомість, В.Костицький активно закликав членів Івано-Франківської моральної комісії перетворити її роботу на своєрідний дискусійний майданчик, де б той чи інший підприємець, журналіст чи режисер міг відстояти свою думку щодо права того чи іншого твору на існування. Цікаво, чи зможуть члени комісії втриматись від трансформації такого майданчика у такий собі суд лінча чи новітню інквізицію?

Натомість, говорячи про інформаційну агресію проти України, член комісії, заступник начальника обласного управління культури Василь Тимків повідомив3, що область готова дати достойну їй відповідь … виданням методичного довідника Обласного науково-методичного центру культури Прикарпаття та міжнародними фестивалями ("Родослав", "Різдво в карпатах", "Бойко-фест" тощо). Ото вже дійсно "важка артилерія" проти Голівуду чи російського кіноагентства.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі